Woordje van de Penningmeester 08-08-2017

Lieve Protossers,

Ondanks het lekkere weer en de heerlijke bestuursvakantie in Mallorca, lopen alle bestuurstaken gewoon door. Inmiddels hebben jullie van alle functies uit het bestuur al een “Woordje van…” mogen lezen. Er is nog maar één functie die ontbreekt. De mooiste functie van het bestuur: de Penningmeester! In dit woordje van wil ik jullie proberen te laten zien wat het takenpakket van een penningmeester inhoudt. 
Zoals in ieder ander bestuur is ook bij Protos de penningmeester verantwoordelijk voor het financieel gezond houden van de vereniging. Dit houdt in dat ik ervoor zorg dat alle facturen betaald kunnen worden door het op tijd incasseren van de contributie en samen met de secretaris alle subsidies aanvragen. Daarbij maak ik ook alle facturen voor sponsoren en houd ik in de gaten of iedereen deze ook daadwerkelijk betaald. Inmiddels ben ik ook al bezig met het inwerken van onze kersverse kandidaatspenningmeester Fleur. Mijn boekjaar is een aantal dagen geleden afgelopen en het boekjaar van Fleur is begonnen. Het overzicht van mijn boekjaar kan ik terugvinden in ons boekhoudsysteem, Conscribo. Dit is het systeem wat 3 jaar geleden is geïntroduceerd om alle onoverzichtelijkheid van de grote excel bestanden tegen te gaan. In conscribo staat ons hele financiële overzicht.
Naast al mijn financiële taken ben ik het hele jaar contactpersoon geweest van de feestcommissie. Dit is bij Protos ieder jaar de contactcommissie van de penningmeester omdat deze commissie het meest gebruik maakt van de kas en voor ieder feest een kleine begroting en afrekening maakt. Daarnaast was dit jaar ook de beachcie mijn contactcommissie. Naast het contact met al je contactcommissies heb je als penningmeester contact met alle penningmeesters van de andere commissies om voor ieder evenement de begroting en afrekening te controleren. De kasco is er speciaal voor mij. Zij controleren alles wat ik doe en bieden me hulp bij al mijn vragen.

Liefs, 
Anna

 

Aankomende Evenementen

3 feb Rollerdisco
13 feb Poolavond
21 feb Trainersclinic
25 feb Broertjes-Zusjes toernooi
3 mrt Biercantus

klik hier voor meer.