Vanuit het bestuur

Woordje van: Secretaris

Lieve Protossers,

Het is weer tijd voor een kijkje achter de schermen en daarom laat ik jullie in dit ‘Woordje van…’ graag zien wat ik als secretaris allemaal doe!

Laat ik bij het begin beginnen. Aan het begin van het seizoen heb ik me vooral bezig gehouden met het inschrijven van alle nieuwe leden (dat waren er 65!), het wijzingen van de teamsamenstellingen op de website en Smoelenboek en het invullen van de teamopgave bij Nevobo. Ook heb ik op de site, Smoelenboek en de app jullie teamfoto’s gewijzigd. Daarnaast heb ik jullie allemaal gemaild en gespamd over het aanschaffen en koppelen van de OlymPas, sommigen misschien iets meer dan anderen. Maar het was voor een goed doel! (lees: de verenigingskas). Fleur heeft namelijk dankzij jullie snelle handelen naar mijn mailtjes voor iedereen met een OlymPas subsidie kunnen ontvangen!

Begin oktober mocht ik de notulen van de najaars-ALV uitwerken. Dit heeft me een kleine maand gekost, maar het resultaat mocht er zijn! Ik vond het zo leuk om te doen, dat ik had gevraagd om een extra ALV, en dat mocht! Ik was natuurlijk helemaal blij, want ik mocht nog een keer ALV-notulen uitwerken. Supertof! De eerste online aankoop was een zakje wiet, in 1972. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden om de notulen te lezen, want speciaal voor jullie heb ik dus in totaal 63 pagina’s aan ALV notulen uitgewerkt. Op 8 mei is de Voorjaars-ALV, ik kan niet wachten tot ik weer mee mag typen met jullie uitgebreide discussies.

In de tussentijd ben ik mijn vingers aan het trainen door te notuleren bij de bestuursvergaderingen. En geloof me, ook dat zijn dikke documenten. Want hoe makkelijk het ook lijkt om een vereniging te runnen, er komt toch meer bij kijken dan je denkt! Om te zorgen dat onze briljante hersenspinsels en gedachtekronkels niet verloren gaan, vliegen mijn vingers tijdens de vergaderingen over het toetsenbord om alles vast te leggen. Na afloop maak ik er nog even een mooi verhaaltje van en maak ik een mooi lijstje van wat iedereen moet doen. Dat to do-lijstje lopen we natuurlijk ook nog even langs en reken maar dat er straffen op staan als je je taken niet doet. Omdat ik dat werk natuurlijk niet voor niets doe, is het verplicht voor mijn medebestuursgenootjes om mijn notulen elke week te lezen. Om dat te checken verstop ik elke keer een leuk feitje midden in de discussies, die ze de week erna braaf moeten opdreunen. Zo wordt het bestuur ook nog eens elke week een stukje slimmer!

Verder zit ik in de TC, omdat ik de ledenadministratie bijhoudt. Ik heb dus geen contactteams en zal vooral gedurende de selectieperiode een rol spelen in de TC. Voor nu hou ik me vooral bezig met zorgen dat mijn TC-genootjes de namen van alle leden leren kennen :).
Mijn laatste grote taak is het bijhouden van de post. Ik beantwoord de binnenkomende mailtjes van zowel leden als externen en haal post op bij de balie van Olympos. Mocht je dus ooit een bingoset op Olympos laten bezorgen, dan moet je bij mij zijn!

Wat ik doe, is natuurlijk vooral op de achtergrond en niet altijd zichtbaar voor jullie. Hopelijk hebben jullie hiermee toch een beetje een beeld gekregen van mijn bezigheden als secretaris!

Liefs,
Jullie secretaris

 

Woordje van: Commissaris Zaalwacht en Arbitrage

Hallo lieve Protossers,

Hier het allereerste ‘woordje van …’ van het nieuwe bestuur en het is aan mij de eer om af te trappen. Ik neem jullie graag mee langs een thuisdag en hoe ik daar mee bezig ben. Voor de meesten van jullie is het een normale zaterdag waarop er een wedstrijd gespeeld wordt, voor mij is het rennen, vliegen, duiken, rollen, vallen en weer opstaan. En dan heb ik het alleen nog maar over mijn eigen wedstrijd! Maar alle gekheid op een stokje, een thuisdag begint voor mij al ongeveer 2 weken van tevoren. Dat is het moment waarop ik alle scheidsrechters en tellers een mailtje stuur om aan te geven dat ze op de betreffende thuisdag een belangrijke functie te vervullen hebben. Aangezien Protos de beste leden ter wereld heeft, reageert iedereen hier gelijk op en ben ik een blij mens. Ook de thuisdagteams worden op de hoogte gesteld van hun takenpakket. Wanneer iedereen heeft bevestigd ga ik aan de slag om alle documenten printklaar te maken, denk aan Protototo-formuliertjes en thuisdagschema’s.

Op de zaterdag zelf gaat mijn wekker om kwart over acht, zodat ik mooi op tijd om kwart over negen op olympos kan zijn. Na een kort momentje om wakker te worden met koffie begeef ik me dan naar het kopieerhok om te beginnen met printen. Na weer een paar bomen te hebben bedrukt met informatie is het tijd om het vroege thuisdagteam te instrueren en aan te sturen waar nodig. Zelf zorg ik dat de tablets op veld 1 en 3 klaar liggen voor gebruik, dat er overal fluitjes aanwezig zijn voor de scheidsrechters en dat al mijn zorgvuldig uitgeprinte papiertjes netjes worden verspreid over de tafels en tribunes. Na mijn rondje langs alle tellers om te vragen of het is gelukt met DWF is het eindelijk tijd om te ontbijten en te genieten van het mooie volleybal. Nadat ik om 1 uur nog een rondje heb gemaakt langs alle velden om de volgende horde tellers van alle gemakken te voorzien, begint voor mij langzaam aan het besef dat ik zelf ook nog moet spelen. Gelukkig pas om 3 uur, dus nog tijd zat!

Nadat ik mijn eigen wedstrijd heb gespeeld is het eerst zaak om te douchen, de rest komt daarna wel weer. De rest bestaat dan voornamelijk uit het late thuisdagteam begeleiden waar nodig met het opruimen van alle velden en om de winnaar van de Protototo te bepalen. Dit is namelijk hét moment waarop ik in de spotlight kom te staan en op de bok mag klimmen. Eerste keer was spannend, daarna is het alleen maar leuk om te doen. Daarna volgt nog een fotomomentje met de winnaar en dan is het zaak om het liefst zo snel mogelijk de zaal weer op te ruimen alsof er niks is gebeurd. Palen verdwijnen in de berging, sponsordoeken worden weer opgeborgen en de zaal is weer leeg.

Of er daarna nog iets op het programma staat of niet, één ding is duidelijk en dat is dat ik op dat moment bier nodig heb. Mocht je mij na 7 uur in de kantine zien lopen zonder bier in m’n hand, schroom dan niet om me daar op aan te spreken!

Dit is zo ongeveer wel mijn zaterdag, ik hoop dat ik jullie een beter beeld heb gegeven van wat ik nou allemaal doe op dit soort fantastische wedstrijddagen.

X

Jullie CZA

Aankomende Evenementen

3 feb Rollerdisco
13 feb Poolavond
21 feb Trainersclinic
25 feb Broertjes-Zusjes toernooi
3 mrt Biercantus

klik hier voor meer.