Vanuit het bestuur

Woordje van de Penningmeester 08-08-2017

Lieve Protossers,

Ondanks het lekkere weer en de heerlijke bestuursvakantie in Mallorca, lopen alle bestuurstaken gewoon door. Inmiddels hebben jullie van alle functies uit het bestuur al een “Woordje van…” mogen lezen. Er is nog maar één functie die ontbreekt. De mooiste functie van het bestuur: de Penningmeester! In dit woordje van wil ik jullie proberen te laten zien wat het takenpakket van een penningmeester inhoudt. 
Zoals in ieder ander bestuur is ook bij Protos de penningmeester verantwoordelijk voor het financieel gezond houden van de vereniging. Dit houdt in dat ik ervoor zorg dat alle facturen betaald kunnen worden door het op tijd incasseren van de contributie en samen met de secretaris alle subsidies aanvragen. Daarbij maak ik ook alle facturen voor sponsoren en houd ik in de gaten of iedereen deze ook daadwerkelijk betaald. Inmiddels ben ik ook al bezig met het inwerken van onze kersverse kandidaatspenningmeester Fleur. Mijn boekjaar is een aantal dagen geleden afgelopen en het boekjaar van Fleur is begonnen. Het overzicht van mijn boekjaar kan ik terugvinden in ons boekhoudsysteem, Conscribo. Dit is het systeem wat 3 jaar geleden is geïntroduceerd om alle onoverzichtelijkheid van de grote excel bestanden tegen te gaan. In conscribo staat ons hele financiële overzicht.
Naast al mijn financiële taken ben ik het hele jaar contactpersoon geweest van de feestcommissie. Dit is bij Protos ieder jaar de contactcommissie van de penningmeester omdat deze commissie het meest gebruik maakt van de kas en voor ieder feest een kleine begroting en afrekening maakt. Daarnaast was dit jaar ook de beachcie mijn contactcommissie. Naast het contact met al je contactcommissies heb je als penningmeester contact met alle penningmeesters van de andere commissies om voor ieder evenement de begroting en afrekening te controleren. De kasco is er speciaal voor mij. Zij controleren alles wat ik doe en bieden me hulp bij al mijn vragen.

Liefs, 
Anna

 

Woordje van de Commissaris Externe Zaken 01-06-2017

Woordje van de wedstrijdsecretaris 14-01-2017

In het kader van de transparantie probeert het bestuur jullie een kijkje te geven in onze activiteiten en bezigheden. Daarom posten we eens in de zoveel tijd een verhaaltje over waar we mee bezig zijn. Deze keer de beurt aan Fedde, onze wedstrijdsecretaris.

Lees meer: Woordje van de wedstrijdsecretaris 14-01-2017

Woordje van de secretaris 11-11-2016

Lieve Protossers,

Ik heb goed nieuws: De notulen van de Najaars ALV zijn klaar! Dat is toch wel het poppen van een fles champagne waard! Met bloed, zweet en tranen heb ik aan dit 39 pagina’s (!) tellende kunstwerk gezeten. Ik verwacht dan ook dat jullie het allemaal nauwkeurig zullen gaan doorlezen.
Na doorspitten van het dropbox archief viel me op dat de notulen vanaf 2012 tot nu nog nooit zoveel pagina’s zijn geweest, wat dus inhoudt dat er veel input was vanuit de zaal. Hoewel het soms pittig was om de discussies letterlijk mee te typen tijdens de ALV, wil ik alle aanwezigen bedanken voor hun komst en actieve houding! Jullie vinden de notulen binnen enkele minuten in je inbox (en ja dit keer verstuur ik de mail wel via Bcc, zodat er geen spamlijst ontstaat).

Lees meer: Woordje van de secretaris 11-11-2016

Woordje van de voorzitter

Lieve leden,

Het is alweer bijna een week geleden dat ik mijn roze hemdje inruilde voor een, of wat zeg ik, dé witte blouse die al een paar weekjes in de kast hing, hunkerend om met mijn lichaam samen te smelten. Ik kan je vertellen wit was hij al heel gauw niet meer, maar zijn eerste wasbeurt heeft hij overleefd. Hoewel ik tijdens de ALV onze speerpunten bijna heb moeten rappen in verband met tijdsdruk, hoop ik dat jullie er iets van verstaan hebben. Eén van onze speerpunten heeft namelijk betrekking op meer transparantie, en nee, ik doel nu niet op het gebruiken van anti-transpirant gedurende ons bestuursjaar. Het 60e bestuur van USV Protos, ja, wij dus, willen jullie graag meer meenemen in wat wij nou eigenlijk allemaal doen. Dat jullie nu niet denken dat ik me zo erg verveel dat ik op maandagochtend even wat onzin voor jullie op deze Facebook kalk, of toch wel…. Of toch niet….

Lees meer: Woordje van de voorzitter