Arbitrage

Scheidsrechters zijn onmisbaar in de volleybalcompetitie. Een bekwame scheidsrechter is dan ook onmisbaar tijdens een wedstrijd. Echter is het niet vanzelfsprekend dat er altijd een scheidsrechter is: scheidsrechters worden geleverd vanuit vrijwilligers vanuit de eigen vereniging. Om te zorgen dat er altijd voldoende scheidsrechters zijn, heeft Protos hiervoor een beleid geschreven. In het beleid staat algemene informatie over verenigings- en regioscheidsrechters, maar ook het beleid en de begeleiding van de scheidsrechters binnen USV Protos. Hieronder volgt een korte samenvatting
 
Er zijn verschillende soorten scheidsrechters binnen Protos: er moeten namelijk wedstrijden worden gefloten op verschillende niveaus. Er zijn scheidsrechters die:
- 3e en 4e klasse fluiten. Dit is een verenigingsscheidsrechter en hij/zij heeft de spelregeltoets gemaakt. 
- 1e en 2e klasse fluiten. Dit is een verenigingsscheidsrechter en hij/zij volgt de VS 2 opleiding of heeft deze behaald.
- promotieklasse en derde divisie fluiten. Dit is een regioscheidsrechter en hij/zij volgt de VS 3 opleiding of heeft deze behaald.
- tweede divisie of hoger fluiten. Dit is een nationale scheidsrechter en hij/zij volgt de VS 4 opleiding of heeft deze behaald.
 
Verenigingsscheidsrechters krijgen begeleiding vanuit Protos, regioscheidsrechters volgen de VS 3 opleiding bij de Nevobo. In principe fluit elk lid op zijn/haar eigen niveau: speel je 3e klasse? Dan fluit je 3e&4e klasse. Speel je 2e klasse? Dan fluit je 2e&1e klasse. Speel je derde divisie? Dan wordt er verwacht dat jouw team genoeg regioscheidsrechters levert.
 
Handige uitleg over regioscheidsrechters en leveringsplicht vind je in het volgende filmpje:
 
 
Klik hier om meer te lezen over ..
.. begeleiding van scheidsrechters
.. het regioscheidsrechtersbeleid
.. het verenigingsscheidsrechtersbeleid
 
 

Aankomende Evenementen

3 feb Rollerdisco
13 feb Poolavond
21 feb Trainersclinic
25 feb Broertjes-Zusjes toernooi
3 mrt Biercantus

klik hier voor meer.