Hekkensluiter Protos H2 legt ViP over de knie

Hekkensluiter Protos H2 legt ViP over de knie

Op zaterdag 7 februari stond de confrontatie tussen Protos H2 en ViP H1 op het programma. Protos 2 wist in 2015 nog geen set te winnen en de aangeslagen studenten vonden het hoog tijd voor een ommekeer. Helaas ontbrak Abel Koch wegens wintersport-verplichtingen. In de wedstrijd in Purmerend was hij met name de man, die de aanvallers van ViP wist af te blokken. Gelukkig was clubtalent Roel van Steen bereid om de bank warm te houden.

De technische staf van Protos H2, bestaande uit Joris Pietersen en Bernard Schoonbeek, stuurde Jurr, Sjoerd, Maurice, Jules, Lody en Tom het veld in. Ondanks het gemis van een van de Koch-broeders voelde Protos zich gesterkt door de afwezigheid van René Tigges aan Purmerendse zijde. De passlijn van ViP bleek uitermate kwetsbaar. Dit bleek wel toen Protos een bal ver uitserveerde, maar een van de jeugdige passerlopers van ViP de bal vakkundig op de achterlijn op zijn hoofd kreeg. Protos ging gedecideerd van start en nam de passlijn van ViP voortdurend onder vuur. Huub Knijn wist zich nog enigszins overeind te houden, maar de andere passers zakten er continu doorheen. De ontredderde Purmerenders waren nergens zonder hun rots in de branding René Tigges.

De eerste set werd door Protos met 25-17 gewonnen en de eerste setwinst van 2015 was een feit. De tweede set was een kopie van de eerste set, waarin de aanvoerder van Protos met uitstekend prikwerk de verdediging van ViP kapot speelde. De derde set was nog erg spannend mede omdat spelverdeler Jurr van Hout zijn zenuwen niet in bedwang had. Puik invalwerk van Rens Corten bracht Protos in rustiger vaarwater. De sfeer werd wat minder vriendelijk na wat geladen opmerkingen van de nummer 8 en 10 van Protos. Spelverdeler en aanvoerder van ViP, Arne Hendriks, trakteerde het Protos-publiek op een goed gecamoufleerde middelvinger, die het arbitrale duo ontschoot.

Schoonbeek liet zijn mannen weten dat deze wedstrijd zakelijk 4-0 moest worden gewonnen en de welvermogende trainer/coach ergerde zich groen en geel aan het concentratieverval van Sjoerd Brethouwer. Het bleek noodzakelijk om Thomas Robers in te brengen. Aan de zijde van ViP werden Jordi Koomen en Patrick van Kuijk gewisseld en het huilen stond hun nader dan het lachen op de bank. Protos speelde de wedstrijd zakelijk naar huis en won met 25-20 de vierde set. Een 4-0 overwinning was een feit, waarmee de aansluiting met de nummer 11 van de ranglijst hersteld is. Volgende week gaat Protos H2 op bezoek bij nummer 11 Gemini. Een waar duel in de krochten van de kelder van de derde divisie. Weet Protos de aansluiting naar Spaarnestad en plek 10 dan te maken? Is dit dan de ommekeer?

 

Wedstrijdverslag: Protos H2 & René Tigges