Wedstrijdverslagen

Zaterdag 17 oktober 2015: USV Protos Dames 4 - USV Protos Dames 5

17 oktober 2015: de derby van de eerste klasse.

Afgelopen zaterdag mochten D4 en D5 het tegen elkaar opnemen. Beide teams doen het tot nu toe goed in de eerste klasse en draaien steady mee in de bovenste regionen. De prognose van Nevobo (die natuurlijk nooit klopt) was een vijfsetter die in het voordeel van D5 zou uitvallen. Aan D4 de schone taak om het tegendeel te bewijzen.

Deze eerste versie van de derby was op de thuistijd van D4, dus om 10 uur ’s ochtends waren 23 enigszins nerveuze dames en dito coaches aanwezig op Olympos. Het mooie voor de speelsters zelf was vooral dat de meeste meiden jaren met elkaar in het team hebben gespeeld. Het afgelopen jaar is er nogal was gehusseld in de samenstellingen van 4 en 5, dus ineens stonden we tegenover meiden die voorheen altijd aan jouw kant van het net stonden. Een leuke extra dimensie, want als je precies weet hoe iemand normaal gesproken speelt kan daar van beide kanten leuk op worden ingespeeld.

Voorafgaand aan een zakelijk verslag van de wedstrijd mogen toch wat dingen worden opgemerkt. Afgezien van het prima volleybal niveau stond de wedstrijd namelijk vooral in het teken van bijzonder vreemde ballen. Het was de wedstrijd van de servicefouten (naderhand onder de douche is overigens vastgesteld dat dit kwam door de luchtdruk, dus niks ten koste van de volleybalkwaliteiten van de dames). Dit tot ongenoegen van de middens die wel heel snel weer het veld mochten ruimen voor de libero.

Het was ook de wedstrijd waarin coach Victor een waardevolle les leerde. Roep nooit (maar dan ook nooit) terwijl één van je speelsters de bal opgooit om te gaan serveren dat ze het moet “vasthouden!”. Ook niet als je daarmee niet de bal bedoelt maar het goede spel. Wel complimenten aan Kim dat ze zo goed naar de coach luistert.

Deze beladen wedstrijd stond trouwens onder leiding van Tom Jos, die onwrikbaar op de bok stond. De enige keer dat hij deze moest verlaten – dit omdat D4 er een zooitje van had gemaakt in de opstelling (Hè, Lois en Ali hebben niet geserveerd?!) – loste hij dit probleem koelbloedig op. “Ja. Ik heb het niet gezien. Dusseh we gaan gewoon door”. Perfect.

Dan de wedstrijd. Eerste set. De zenuwen zaten er duidelijk in en van beide kanten werden de nodige fouten gemaakt. Ballen vielen die niet horen te vallen. Toch leverde het vooral leuk volleybal op omdat beide teams duidelijk wilden winnen. De druk lag echter bij D4 en helaas deden persoonlijke fouten hen de das om. De set werd gewonnen door D5, die dit (terecht) vierden alsof ze net het EK hadden binnengesleept.

Afijn. Aan D4 de taak om dit recht te trekken en de volgende sets gewoon te winnen. Tijd voor een reality check: dag zenuwen, hallo volleybal. De tweede set begon D4 veel sterker en maakten zij het spel. Het goede spel van D4 werd doorgezet in de derde set en D4 kwam op 2-1 voorsprong.

Toen kwam de belangrijke vierde set. Ook D5 zag het belang van deze set in. Na wat wissels speelden zij een ander spelletje en lange tijd stonden zij steeds zo’n 3 punten voor. Bij de ‘big points’ besloot D4 echter alles op alles te zetten en met flink wat stoempen haalden zij alsnog de set binnen en pakten ze de winst: 3-1.

 

Dit smaakt naar meer. Op 16 januari mogen de teams aantreden voor de return.

Hekkensluiter Protos H2 legt ViP over de knie

Hekkensluiter Protos H2 legt ViP over de knie

Op zaterdag 7 februari stond de confrontatie tussen Protos H2 en ViP H1 op het programma. Protos 2 wist in 2015 nog geen set te winnen en de aangeslagen studenten vonden het hoog tijd voor een ommekeer. Helaas ontbrak Abel Koch wegens wintersport-verplichtingen. In de wedstrijd in Purmerend was hij met name de man, die de aanvallers van ViP wist af te blokken. Gelukkig was clubtalent Roel van Steen bereid om de bank warm te houden.

Lees meer: Hekkensluiter Protos H2 legt ViP over de knie

Zaterdag 19 september: USV Protos DS 1 – VV Amsterdam DS 1

Afgelopen zaterdag speelde het vrouwelijke vlaggenschip van Protos op de eerste thuisdag van het seizoen tegen VV Amsterdam D1 – een geheel onbekend team voor ons. Na de warming-up, met inslaans in wedstrijdshirt – een prachtige nieuwe regel in de volleybalwereld, begonnen we om 14.00 uur met knikkende knietjes aan de eerste set. We wisten niet wat we moesten verwachten, omdat we dit team helemaal niet kenden. Het enige wat we tijdens het inslaan zagen was: een jong team en één erg lange meid waar we wel een beetje bang voor waren.

Tijdens de eerste set was de spanning in het veld goed te merken: iedereen speelde voorzichtig en eigenlijk ook iets te lief. Toch waren we steady en was er rust in het veld wat we tot het einde van de set wisten vast te houden, waardoor we met 25-23 wonnen. Gelukkig wonnen we, ondanks ongeveer een miljoen afgefloten netfouten door wederom een prachtige nieuwe regel in de volleybalwereld (‘’Raak het net gewoon maar helemaal niet meer aan’’). Met name onze middens zijn af en toe iets te gretig in de blokkering.

Goed, set 1 dus in de pocket. Met een stuk meer vertrouwen stapte de beginopstelling het veld weer op. En dat was te zien zeg. VV Amsterdam werd met 25-16 van het veld afgeknald. Nu weer een stoempertje van Adja Strijker, dan weer een slimme bal van Karlijn Stals. Ondanks hier en daar een service onder het net door (ik noem geen namen, Michelle Brouwhuis) na een aanwijzing van Annette, was ook set 2 in de pocket. Set 3 ging, evenals set 2 (m.u.v. onder-net-door-serveers), van een leien dakje, met nog steeds de beginopstelling in het veld. Dit werd 25-17.

Iedereen was zelfverzekerd en ervan overtuigd dat ook de laatste set in de zak kon worden gestoken. Niets was echter minder waar. Annette wilde graag het hele team de kans geven zich te laten zien bij deze wedstrijd, dus schoof wat in de opstelling. Onder andere Cintha ‘’Kiki’’ Kemp, bekend van de ‘’diagonale eenheid’’, kwam het veld in. Nou, dat merkte je. Lekker stoempen met dat linker klauwtje. Maar goed, ondanks dit, hadden we deze set meer moeite om de set naar ons toe te trekken. Het liep gelijk op, totdat het uiteindelijk ‘’money-time’’ was en gelukkig eindigde de set met 25-21 in het voordeel van Protos.

Al met al is de eerste overwinning met 4-0 bij dames 1 binnen. Ondanks ons voorzichtige en afwachtende spel in het begin sleepten we de overwinning naar binnen. Dit belooft veel goeds. Tot de volgende keer: hopelijk zien we jullie allemaal op zaterdag 3 oktober om 14.00 uurin de Hel van Protos bij de match der matches: USV Protos dames 1 – USV Protos dames 2. Komt dat zien!

Aankomende Evenementen

3 feb Rollerdisco
13 feb Poolavond
21 feb Trainersclinic
25 feb Broertjes-Zusjes toernooi
3 mrt Biercantus

klik hier voor meer.